Lider du av mensvärk?
Vill du delta i ett projekt som kan hjälpa dig?

Projekt mensvärk

Koppning är en form av bindvävsmassage som ökar cirkulationen i kroppen. Dålig cirkulation kan vara en orsak till mensvärk eftersom cirkulation är en förutsättning för att näringsämnen (däribland hormoner) kan transporteras till kroppen och att slaggprodukter kan transporteras bort från kroppen.

Givetvis är det många faktorer som spelar in när det gäller mensvärk. Först och främst är det viktigt att veta att det inte finns några andra underliggande sjukdomar som orsakar värken. Din livsstil såsom återhämtning och vila, kost, näringsintag och rörelse påverkar givetvis också. Därför finns ingen garanti för att din värk kommer att försvinna med behandlingen.

Läs nedan hur tre klienter som har provat koppning beskriver sina resultat… 

Behandlingen ges de veckor du inte har mens. Alltså ca 3 veckor i rad, 2 gånger per vecka. Behandlingen tar ca 25 minuter per gång. 

Du får betala 500:- totalt för detta projekt. 
Det är viktigt att du prioriterar de tider vi kommer överens om.

Är du intresserad av att prova, mejla info@parment.se, berätta din ålder, hur du upplever dina menssmärtor med mera. 

Hittills har tre klienter provat koppningsbehandling mot mensvärk. Läs deras egna berättelser om hur de har upplevd det.
Alla tre har positiva resultat, mensvärken har varit betydligt lindrigare och de har alla känt att de har kunnat fungera mer som vanligt under mensperioden.

Nellie, april 2023

Har väldigt ont vid mens. När värken är på sin topp så kräks hon av smärta. Detta förekommer inte alltid när hon har sina perioder, men det händer. Värktabletter tycker hon inte alltid hjälper och vi har tackat nej till skolsköterskan förslag att ge henne konstgjorda hormoner (p-piller).

Resultat

Efter en behandlingsomgång med 6 behandlingar totalt under tre veckor i april 2023, beskriver Nellies mamma resultatet:

MensDag 1 – ingen mensvärk alls.
MensDag 2 – mellanont på morgonen. Fick ta en Panodil. God effekt med smärtlindring, vilket annars inte bruka hjälpa.

Sammanfattning av dem två första dagarna då hon brukar ha väldigt ont och mest ligga och vila med varm vetekudde och ibland kräkas av smärttopparna uteblev helt.

Antalet smärtstillande minskade avsevärt.

Helheten av perioden var en piggare, gladare, positivare tjej som kunde delta i aktiviteter som vanligt med endast mellanont på dag två, den dagen som annars är det värsta.

Vi säger stort TACK!
Den positiva effekten höll i sig nästan hela sommaren men successivt har det gått tillbaka som det var innan.

Valeria, november 2023

Valeria lider av endometrios och har testat flera alternativa behandlingar såsom akupunktur, zonterapi, Reiki, kinesisk massage och örter efter att hon valde att avsluta med p-piller. Även om hon har upplevt en viss förbättring med alla dessa behandlingar, så har de dagarna då smärtan är som värst varit svåra att hantera och hon är tvungen att ta starka smärtstillande tabletter och även stanna hemma från jobbet.

Resultat 1a omgång

Resultat efter första behandlingsomgång med 6 behandlingar totalt under tre veckor i september 2023, Valeria beskriver:

I lördags fick jag min mens så det kom lite sent. Jag upplevde lite förbättring i smärtan, det gjorde fortfarande ont och då tog jag endast alvedon en under dag och en på kvällen de första två dagar. Smärtan försvann inte helt men var hanterbar, jag brukar ta mycket starkare värk tabletter. Så jag vilade hela lördag. Det som jag märkte var att jag inte hade en huggande smärta som kommer nerifrån som gör att jag inte kan andas och det brukar vara obehagligt att sitta. Det brukar blir värst de första två dagarna så den kände jag inte denna gång. Och smärtan  kom lite senare alltså dagen jag fick mensen och inte innan som det brukar vara. Jag upplevde att mensen var lite ljusare i färg också.

Resultat 2a omgång

Fick en andra behandlingsomgång i november 2023, Valeria berättar vidare:

Jag hade min mens från torsdag den 19 till den 26  oktober alltså en hel vecka som är ovanligt för mig. Mensen kom och jag upplevde ingen smärta första dagen, dagen efter var jag uppblåst och upplevde lite mensvärk men det var svagt  och höll i några timmar så jag kände att jag inte behövde värktabletter och det har fortsatt så under hela mensen, ingen smärta… Utöver trötthet kände jag inte som att jag hade mensen det är svårt att förklara men det brukar kännas som att underlivet expanderas så pass mycket så att det känns som allt  går sönder och någon river inuti och det gör fruktansvärt ont, jag är så van vid alla dessa symptomen jag har haft, så jag trodde inte på att de kunde försvinna.
Jag var helt förvånad av att man kan ha mensen med så lite besvär.

Jag är super tacksam för det!

Emily, maj 2024

Emily behöver ta värktabletter under ett par dagar för att lindra sin mensvärk.

Resultat

Har fått en behandlingsomgång med 6 behandlingar totalt under tre veckor i maj 2024. Så här beskriver Emily resultatet:

Summan av allting var att jag inte behövde ta några värktabletter alls!

Onsdag – mensen började lite (inte på riktigt). Sista massagen vid 12.00. Började få lite ont precis innan jag skulle lägga mig – natten mot torsdag. Inga värktabletter 
Torsdag förmiddag lite smärta men absolut inget som behövde någon värktablett. Eftermiddag – lite känsla av värk men fortfarande inte behov av tabletter. Mensen började på riktigt. Lite mer mens mot kvällen men inga värktabletter. Dvs det kändes att jag hade mens, men inget som värkte eller kändes som man har en kniv i äggstockarna liksom.
Natten till fredag – ingen tablett (det är nu jag brukar behöva ta)
Fredag dag – kl. 11.00 börjar göra lite ont. Men behövs inget Ipren. Lite samma sak hela dagen. Lite ont/kände att jag hade mens men inget som behövde någon typ av tablett.

Sedan fortsatte mensen som vanligt under resten av helgen men då brukar jag inte ha ont, och det hade jag inte heller nu!

Så spännande att detta verkligen gav effekt! 

Rulla till toppen