Bindvävsmassage

Den närmaste tiden är bindvävsmassagen pausad!
Bindvävsmassage är en form av nervterapi och en vetenskapligt beprövad massagemetod som lämpar sig särskilt för dem som haft långvariga problem.


Boka tid

Bindvävsmassage kallas även ”Tysk klassisk massage”. Bindvävsmassagen är en vetenskapligt beprövad massageform som utvecklades vid Universitetssjukhuset i Freiburg på 1930-talet av läkare och sjukgymnaster.

Fysisk och psykisk stress ökar spänningsgraden i kroppen med förtätad bindväv som följd. Det kan upplevas som om ”kostymen är för trång” – det drar i vävnaderna vid rörelse.

Bindvävsmassage är en nervterapi som sänker spänningsgraden i kroppen genom att sänka flödet i nervsystemet. Den är mycket verkningsfull mot gamla skador och problem. Vid idrottsskador och efter operationer skapas ärrvävnad (bindväv), vilken ofta ger upphov till smärta, rörelse- och cirkulationsnedsättning.

Bindvävsförtätningar leder alltid till försämrad cirkulation sämre rörelseförmåga och därmed energibrist, trötthet. Behandlingen kan vara extra gynnsam vid t ex tarmproblem, kramp i benen som beror på kärlkrampsproblematik, smärtlindring av reumatism och fibromyalgi samt olika cirkulationsproblem. Det är en mycket djupgående och kraftfull behandling som är skön och har långvarig effekt.

Bindvävsmassage ska inte göra ont. Under själva behandlingen kan man känna en brännande känsla i huden och få röda märken som vanligtvis släpper efter en stund. Efteråt är det vanligt att man kissar mycket, en del kan må lite illa eller bli trött.

För att få effekt brukar man behöva minst 3-6 behandlingar. Det ska gå minst en dag mellan behandlingarna, och högst 1 vecka emellan för att det kunna ge effekt.

Vid de första 1-3 tillfällena ges en grundbehandling som fokuserar på bäckenet och ryggslutet, för att se hur kroppen reagerar.
Grundbehandling tar ca 25 minuter och kostar 300kr.

Om reaktionen är positiv kan man sedan öka upp behandlingen och masserar även andra delar av kroppen beroende på vilka problem man vill komma åt.  Hel behandling tar ca 45 minuter och kostar 450kr

För att få effekt brukar man behöva minst 3-6 behandlingar. Det ska gå minst en dag mellan behandlingarna, och högst 1 vecka emellan för att det kunna ge effekt.


Kontraindikationer

Vid dessa tillstånd ska du inte behandlas med bindvävsmassage.

Behandlingen ökar den arteriella cirkulationen vilket innebär att du inte får ta bindvävsmassage om du äter blodförtunnande medicin, har hjärtproblem, har drabbats av stroke, akuta inflammationer eller
infektioner, större färska sår, gipsbehandling eller är under menstruationsperiod. Inte heller om du är gravid.

Läs studier om bindvävsmassage från Reumatikerförbundet som pdf-fil.


Priser

Bindvävsmassage första gången, ca 45-50 minuter 475:-

Bindvävsmassage 2-3 gången grundbehandling ca 25-30 minuter 350:-
De första 2-3 gångerna ges alltid endast grundbehandling, därefter kan man vid behov behandla andra andra delar av kroppen

Bindvävsmassage hel behandling ca 45-50 minuter 475:-
Från 3-4 gången kan vid behov behandlingen utökas för att behandla fler delar av kroppen.

Boka tid

Är du tjej/kvinna och har problem med menssmärtor?

Bindvävsmassage kan ha god effekt på menssmärtor som beror på cirkulationsproblem i kroppen.

Jag söker en tjej/kvinna som gratis får prova bindvävsmassage som behandling mot menssmärtor. Behandlingen ges de veckor du inte har mens, 6-9 tillfällen.

Är u intresserad mejla yoga@parment.se, berätta din ålder, hur du upplever dina menssmärtor samt om du har andra sjukdomar/kroppsliga problem.