Massage ger många hälsoeffekter -
ökat välbefinnande, mindre spänningar och smärta.
Massage ökar "må-bra" hormonerna och stärker ditt immunförsvar.

Massage Växjö

Vi erbjuder klassisk massage, lymfmassage, gravidmassage, koppningsmassage, bindvävsmassage, avslappningsmassage, helkroppsmassageidrottsmassage och sittande massage

När du kommer pratar vi alltid om dina behov och vad du vill ha fokus på. De olika massageformer kan kombineras utifrån dina behov.
Välkommen att boka en stund för egen tid hos Parment yoga & massage Växjö.

image 0055

Massage för dig

Vi är alla olika. För en del är avslappningsmassage det bästa sättet att få spänningar att släppa, medan någon annan behöver lite djupare tryck i sin massage.

En massage ska aldrig göra ont, men en del upplever att det är avslappnande när det känns lite ”ontskönt”. Det viktiga är att du kan slappna av under massagen, annars kommer ditt nervsystem göra att kroppen lägger sig i försvar och då kommer den inte släppa på spänningarna.

Effekter av massage

Effekterna direkt efter en massage kan variera och är individuella. Du kan bli behagligt lugn och avslappnad i hela kroppen. Du kan få en energikick och känna dig pigg och gladare. Du kan också bli frusen, trött, yr och omtumlad direkt efter massagen, men besvären brukar inte vara långvariga. Om du är ovan att få massage kan det ta 2-3 tillfällen innan kroppen tar emot behandlingen fullt ut.

Massage handlar bland annat om att få igång flödet i kroppen. Det kan vara blodflödet med syre till spända muskler, det kan vara förtätad bindväv som stoppar upp flödet i kroppen på olika sätt. Massage är ett sätt att kommunicera med ditt nervsystem som styr ditt mående.

Massage har också många långsiktiga effekter. Att du känner dig mer avslappnad och mindre stressad påverkar hela ditt fysiska och mentala system. Bland annat så jobbar ditt immunförsvar bättre när du är avslappnad vilket i förlängningen gör att du håller dig friskare med massage. 

Rulla till toppen