Massage i Växjö

Det är jag Ulrika Parment, som utför alla massagebehandlingar på ”Parment Yoga & massage”. Jag erbjuder klassisk svensk massage, bindvävsmassage och lymfmassage. De olika massageteknikerna kan kombineras efter behov.

För att få så bra effekt som möjligt av en massage är det viktigt med regelbundenhet. Därför får du som vill gå ofta rabatt. Om du går på behandling tre gånger inom loppet av 30 dagar, så får du halva priset på det tredje tillfället.*


Klassisk svensk massage

(wellnesmassage, avslappningsmassage, idrottsmassage)

30 minuter 475:- (ca 25 minuters behandling)
45 minuter 600:- (ca 40 minuters behandling)
60 minuter 750:- (ca 55 minuters behandling)

 Klassisk svensk massage syftar till att få dina muskler att slappna av och massagen anpassas efter dina behov. Den kan vara mjukare som avslappningsmassage eller djupgående som idrottsmassage. Ofta nås ett bra resultat genom att kombinera mjuka och djupgående tekniker.

Klassisk massage kan hjälpa mot muskelspänningar, träningsvärk, ömma triggerpunkter och stress i kroppen. Muskler som blir överansträngda får syrebrist, då blir de spända. För att få spända muskler att slappna av behövs syre, och då kan massage hjälpa. Spända överansträngda muskler kan ge olika symptom, ett exempel är benhinneinflammation.

Läs mer om klassisk svensk massage…


Bindvävsmassage

45 minuter 600:- (ca 40 minuters behandling)

De första 1-3 tillfällena ges alltid en grundbehandling med bindvävsmassage på bäckenet och nedre delan av ryggen som sedan avslutas med klassisk massage. Beroende på kroppens reaktion, kan man vid behov därefter ge bindvävsmassage på fler områden av kroppen.

Bindvävsförtätningar leder alltid till försämrad cirkulation, sämre rörelseförmåga och kan därmed ge energibrist, trötthet och smärta i kroppen. Är lämplig vid gamla skador och långvariga problem. Sänker spänningsgraden i kroppen genom att sänka flödet i nervsystemet och öka flödet/vätskan i bindväven.

För att få effekt brukar man behöva 3-6 behandlingar. 2 gånger i veckan är optimalt i början med minst en dag mellan behandlingarna.

Läs mer om bindvävsmassage…


Lymfmassage

90 minuter 950:- (ca 80-85 min behandling)

Lymfmassage är en typ av massage som kan hjälpa lymfsystemet att föra ut överskottsvätska och slaggprodukter ur kroppen. Massagen består av strykningar, djupandning och lätta tryck i lymfflödets riktning.

För att lösa upp stopp och fibroser används djupare grepp och/eller koppning.
Fibroser är förtätningar i fettväven där bindväv, hud och slaggprodukter växt ihop vilket hindrar lymfflödet.

Lymfsystemet är en viktig del av kroppens cirkulationssystem och hjälper din kropp att försvara sig mot infektioner. Ett trögt lymfsystem kan leda till svullnader i armar, ben och ansikte.

Läs mer om lymfmassage och egenvård…


* Gäller den billigaste om du bokar olika behandlingar, går ej att kombinera med ev. andra rabatter.