Koppning ger ofta en känsla av lätthet i kroppen. Den ökar cirkulationen, mjukar upp tät bindväv och lugnar nervsystemet.

Koppningsmassage Växjö

Detta är koppning

Koppning är en variant av bindvävsmasssge där man med hjälp av sugkoppor skapar ett undertryck som påverkar bindväven (fascian), muskler och underliggande organ.

Känslan av att få koppning är lite som att man svävar då kroppen slappnar av på en helt annan nivå jämfört med klassisk massage.

Koppning ger ökat välbefinnande och används vid muskelspänningar, ledvärk, senfästesinflammationer, behandling av triggerpunkter, ärrvävnader från operationer och acne samt celluliter. Musklerna värms upp och slappnar av och huden får mer liv och lyster. Nervsystemet påverkas också vilket gör att spänningar från gamla skador kan reduceras.

Det som händer vid koppning är att undertrycket hjälper till att transportera vätskan i kroppen, som bland annat blod, ledvätska och lymfvätska med mera. När cirkulationen förbättras ökar tillförseln av näring (bl.a. hormoner) och syre till kroppens alla celler, organ och muskler. Det hjälper även till att transportera bort slaggprodukter och koldioxid från vävnaderna.

Så går behandlingen till

Koppning kan användas enskilt vid koppningsmassage eller med fördel i kombination med annan massagebehandling. Man masserar först kroppen med olja och därefter suger man fast en koppa som lyfts och dras över hud/bindväv eller så låter man koppan sitta fas på ett ställe för djupverkan. 

Det ska inte göra ont att få koppning. Det får kännas, men det ska vara en ont/skön känsla, inte mer. Det kan ibland bli ett märke, blårött, om en koppa sitter hårt en stund. Eller så kan ett område där man drar koppan bli rödstrimmigt. Det beror på att området är högkänsligt, kanske finns en skada eller spänning i området. Det är inte farligt, men det finns inget syfte med att skapa dessa märken.

Effekter av koppningsmassage

Eftersom koppning ökar blodcirkulationen ger det mer syre till musklerna vilket är en förutsättning för att de ska slappna av. 
Även hudens temperatur ökar och huden kan se friskare och mer skinande ut efteråt. Hudbristningar kan läkas av koppningsmassage, genom att man drar kopparna fram och tillbaka på huden.

Ärrvävnad är bindväv som vuxit ihop för att läka en skada och ett ärr kan både kännas hårt och stelt samtidigt som ärrvävnaden hindrar flödet i kroppen. Genom koppning mjukas ärren upp och de kan i och med det också se finare ut.

Koppning kan även hjälpa till och förbättra astma, högt blodtryck, matsmältningsbesvär, aktivera immunförsvaret samt förkylning.

Det kan också hjälpa mot kraftig mensvärk.

 

Akuta infektioner

Akuta inflammationer

Akut diskbråck

Öppna sår (småsår är ok, man låter bli att koppa på just det området)

Svåra hudproblem, t.ex. psoriasis (över området)

Blödarsjukan

Gravida (6 mån efter förlossning OK)

Operation – tidigast 6 månader efter

Cancerpatienter under behandling (5 år friskförklarad)

Vid följande tillstånd kan koppning ges på delar av kroppen, specifika problemområden som ex. ärr eller spänningar.
Då går det utmärkt att kombinera koppning med klassisk massage.

Vid medicinering av blodförtunnande medel, t.ex. varan

Hjärtproblem

Högt blodtryck

Vid enbart cellulitbehandling rekommenderas 20 minuters behandling 2 ggr i veckan under minst 4 veckors tid. Därefter ser man ofta resultat och kan minska behandlingens intervall.

Vi kan aldrig garantera att celluliter försvinner eftersom det, som allt annat, är kopplat till var och ens livsstil och kroppsarv.

45 minuter 680:- (ca 40-45 min behandling)
75 minuter 975:-  (ca 70-75 min behandling)
90 minuter 1080:- (ca 85-90 min behadnling)
20 minuters cellulitbehandling 400:-

När du ska boka massage väljer du först om du vill boka 45-, 75- eller 90-minuters behandling, därefter kan du välja typ av massage. Oavsett vilken massagebehandling du har valt pratar vi om dina behov när du kommer och anpassar massagen efter dessa.

Rulla till toppen