Här skriver jag om det som ligger mig varmt om hjärtat, högt och lågt.

Lymfmassage för gravida - blogg

Under en graviditet är det vanligt att lymfsystemet inte flödar fullt ut. Det ger en tyngdkänsla i kroppen och ofta svullna fötter och ben.

Lymfflödesmassage är en perfekt behandlingsform för dig som är gravid. Massagen är avslappnande och lugnande. Den utförs med speciella grepp som hjälper till att få igång lymfflödet och lossa på kompakt bindväv, minska svullnad och få dig att må bättre under graviditeten.

Med regelbunden lymfflödesmassage under graviditeten hjälper du kroppen att forsla bort överskottsvätska. Bland annat ökar mängden blod och vätska för att tillgodose både ditt och barnets behov. På grund av ökat blodflöde och större vätskemängd samlas vätska lättare ute i kroppen. Trycket från ditt växande barn kan också begränsa flödet i lymfkärlen som ska föra vätskan från ben upp mot hjärtat. Följden blir ofta svullna fötter och ben samt en tung och stum känsla i kroppen.

Mellan behandlingarna är det såklart bra om du kan ge dig själv en egenbehandling, ägna lite tid åt lugn motion såsom promenader, yoga eller liknande och att äta god och riktig mat.

Vi använder dessutom en speciell graviddyna som gör att du som är gravid kan ligga på mage.

Ulrika Parment, 4/4 – 2023
 – Parment  yoga & massage Växjö-

Rulla till toppen