Yoga kan vara allt från lugna stilla rörelser till hård fysisk träning. Gemensamt är närvaro och andning.

Våra yogaformer

Viryayoga

Viryayoga är en fysisk dynamisk yoga för styrka, balans och smidighet. En lite tuffare yoga du förmodligen känner av dagen efter. Virya betyder på sanskrit entusiasm, energi och kraft. Viryayoga är en dynamisk yogaform, det betyder att yogan är mer flödande så att positionerna övergår i varandra. 

Viryayoga har fokus på biomekanik, det vill säga att positionerna ska göras på ett sätt som är hälsosamt för kroppen.

I systematiskt komponerade serier får du en rolig, skön och ibland tuff träning med små teman som ger tanke för själen. Serierna finns i olika nivåer, för nybörjare och mer avancerade, där varje nivå är en naturlig fortsättning på den tidigare. Viryayoga består alltid av 10 moduler som kommer i samma ordningsföljd. Modulerna är små miniflöden som består av:

Uppvärmning, solhälsningar, stående positioner, balans, armbalanser och magstärkande positioner, höftöppnare, bakåtböjningar, framåtfällningar, avslutande lugnande positioner samt avslappning.

Viryayoga är utvecklat av yogaläraren Josephine Selander tillsammans med naprapater. Läs mer på nordiskyoga.se

Yinyoga

Mjukar upp kroppen, lugnar sinnet och minskar stress. Yinyoga passar alla människor och kroppar, men särskilt effektiv för stela och mindre rörliga personer.

I yinyogan låter du dina muskler slappna av helt och hållet. Du stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro.

När du gör det kommer fascian, bindväven, att mjukas upp. När den är tjock och stel hindrar den dig att vara rörlig.

Den kan också orsaka mycket smärta i kroppen och blockera energiflödet till kroppens organ.

Genom att yinyogan sakta öppnar upp stela höfter, baksidor av ben och vader har den visat sig hjälpa ryggvärk, knä och/eller nackproblem och framför allt en stressad och snabb livsstil med mycket prestation.

Yinyogan fyller dig med ny energi, lugnar ditt sinne och är ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning, styrketräning eller andra dynamiska yogastilar.

Rulla till toppen