Vill du ha musik till invigning, mingel, bröllop.

Musik

Vi ordnar konserter och musik till ditt evenemang. Vår specialitet är musik för harpa och flöjt, två instrument som tillsammans blir en vacker duo, spelas av far och dotter, Hans och Lovisa Parment.

Vi bedriver konsertverksamhet och musikevenemang över hela landet, skriver musik och arrangerar på beställning. Vi undervisar också i flöjt och harpa, så vill du få privatundervisning, tveka inte att höra av dig!

Hans flöjt

Flöjt

Hans Parment är verksam som flöjtist och tonsättare och samarbetar ofta med andra konstyttringar som poesi, dans och installation. 

Han är utbildad flöjt- och ensemblepedagog och har studerat flöjt för Stig Bengtsson, Börje Mårelius och Sven Åberg. Har studerat komposition för Björn Wilho Hallberg, Maurice Karkoff och Jan W Mortenson.

Han har komponerat musik från soloinstrument till orkester, de senaste åren mer inriktad mot elektroakustisk musik.

Arbetar för närvarande på Växjö kulturskola med komposition, bild- och musikskapande samt tidigare på Linnéuniversitetet i Växjö, där han undervisat i komposition.

Finns representerad på CD – Media Artes 1 och Spanning utgivet av Chamber Sound. Är styrelseledamot i Media Artes och RANK, samt medlem i SEAMS och STIM.

 

Kontakt – flöjt, undervisning och konsert.

Hans Parment tel. 070-55 32 555, hans@parment.se

 

Harpa

 

Lovisa Parment gör egna konserter, deltar i ensembler och i olika orkestersammanhang samt undervisar på harpa. Lovisa spelar både pedalharpa och folkharpa, med en repertoar från visor och klassiskt till jazz och folkmusik. 

Lovisa har studerat harpa för bland annat Lia Lonnert och Susan Enochsson, två svenska harpister.  Hon har också studerat vid The Royal Conservatoire of Scotland och Kungliga musikhögskolan i Stockholm.

I flera år har hon deltagit på ”Edinburgh International Harp Festival” där hon spelat för internationella harpister så som Park Stickney, Edmar Castaneda, Sirin Pancaroglu och Alina Bzhezhinska.

Lovisa har fått flera stipendium. Bland annat ett som innebar att delta i en kurs för unga lovande musiker, som leddes av konsertpianisten Helge Antoni, på Hovdala slott i Skåne, Kungliga musikaliska akademiens ungdomsstipendie samt Växjö kommuns kulturstipendium.

Urval av repertoaren:

Förklädd Gud, Carmen, Dimman lättar, Svansjön, Nötknäpparsviten med flera.

 

Kontakt – harpa,   undervisning och konsert.

Lovisa Parment tel. 070-58 61 791, lovisa@parment.se

 

Rulla till toppen