Här skriver jag om det som ligger mig varmt om hjärtat, högt och lågt.

Massage för återhämtning - blogg

Ibland känns det som man springer runt som i ett ekorrhjul. Det går bra ett tag. Det kan till och med kännas som man får energi av att hålla farten igång. Det stämmer. Till viss del, eftersom det kickar igång belöningssystemet i hjärnan. 

När du har mycket att göra och gör mycket på en gång så känner du dig nöjd och duktig.
Och visst, du är duktigt. Men det är ingen hållbar livsstil. Du behöver koppla av också. Eller till och med koppla ner. Stanna upp, vara stilla och göra ingenting. Du behöver göra ingenting regelbundet. 

Låter det svårt? Det kan det absolut vara, de flesta känner säkert igen att det är svårt att göra ingenting. Det finns olika sätt att göra ingenting på. Det kan vara meditation, avslappning eller exempelvis massage.

Det finns otroligt många positiva effekter av att få massage. En av dem är återhämtning. Att få lägga sig ner, få släppa taget och bara koppla av en stund. Det är livsviktigt. 

När du får massage så frisätts hormoner som gör dig lugn och harmonisk. Det finns mycket forskning kring massage och hur det kan påverka oss att bli lugnare, att dämpa ångest.

Det finns många olika massageformer, vad ska du välja?
Vad behöver du för att känna dig trygg och bekväm så att du kan koppla av under massagen, känna hur kroppen blir tyngre och hur andningen sakta blir långsammare och djupare.

Det fina med en massage som ger avkoppling för själen är att den faktiskt också kan lindra smärta i kroppen. Låter det konstigt? Kanske inte så konstigt om man tänker på att allt hänger ihop. Vi är uppdelade i kropp och/eller själ, vi är en kropp och själ i ett. 

Ulrika Parment, 12/9 – 2022
– PARMENT  yoga & massage Växjö – 

Rulla till toppen