Yogalärare

Parment yogastudio drivs av Ulrika Parment och Hans Parment. Vi är glada och stolta över att Maria Ståhl, som undervisar i yoga och meditation, har valt att hålla sina kurser hos oss. Tillsammans är vi två yogalärare med varsitt företag som samarbetar under samma tak och kan erbjuda olika former av yoga, meditation och föreläsningar.


Ulrika Parment

Men jag tänkte att jag måste ge det en chans och kämpade på i ett halvår. Sen var jag såld. Jag hade hittat min grej. Jag älskade yoga.

Ulrika i naturen tittar uppåt

När jag första gången, mycket tvekande provade på yoga, tog det verkligen emot. Både mentalt och fysiskt. Jag kunde till exempel inte sitta i som en ”skräddare”. Jag var allmänt stel och svag och hade svårt att fokusera.

”Yoga för mig, var något mycket flummigt och diffust.”

2012 kom jag i kontakt med en yogastil som heter viryayoga och kände att den var helt fantastisk. Viryayogan hade ett härligt flöde som jobbade igenom hela kroppen. Den var biomekaniskt genomtänkt, det vill säga att positionerna ska göras på ett sätt som är hälsosamt för kroppen.

För att lära mig mer bestämde jag mig för att gå lärarutbildningen i viryayoga på Nordiska yogainstitutet och är nu diplomerad viryayogalärare enligt kriterier från internationella Yoga Alliance.

Jag har sedan dess gått flera fortsättningskurser inom viryayoga samt även en lärarutbildning i yinyoga och restorativ yoga för Magdalena Mecweld.

Yinyogan är ett fantastiskt komplement till viryayoga och alla annan fysisk träning. Den hjälper dig verkligen att bli rörligare och ökar energiflödet i kroppen samtidigt som du blir mer avslappnad.
Kontakt yoga@parment.se, tel 070-33 23 569


Maria Ståhl

Maria är yoga- och meditationslärare sedan 2006. Hon blandar yoga- livet-meditation-filosoferande med andetag, mellanrum och vila.

”Vill ha jämvikt och balans mitt i rörelsen.”

Hennes drivkraft är att få vara med och skapa förutsättningar för människor för att vi ska kunna leva så bra liv som möjligt tillsammans.

Mer om Maria hittar du på hennes webbplats YogaTalk.
Kontakt  info@yogatalk.se, tel. 070-95 41 430


Hans Parment

Tränar själv och varit tränare i karate under 30 år. En av mina största upplevelser inom karaten var när jag hade möjlighet att gradera mig till svart bälte på Okinawa i Japan, som är den plats där karaten föddes.

”Smärta är ofrånkomligt, lidandet är frivilligt.” – Buddha –

Några tänkvärda ord som leder mig i mitt utövande i karate och yoga.

Jag har även undervisat i mental träning med inriktning för musiker vid Linnéuniversitet under många år.

Som komplement till karaten började jag yinyoga för ett par år sedan. Det som tilltalar mig med yinyoga är den mentala delen i att övervinna kroppens smärta och att genom en vilande stretch komma åt kroppens förmåga att ”ge med sig”. Idag håller jag i en del yinyogapass.

Kontakt info@parment.se, 070-55 32 555