Koppningsmassage

30-45 minuter rekommenderas för koppningsmassage.
Vill du ha en längre behandling kan den i så fall med fördel kombineras med klassisk svensk massage.


30 minuter 525:- (ca 25 minuters behandling)
45 minuter 680:- (ca 40 minuters behandling)
60 minuter 840:- (ca 55 minuters behandling)
20 minuters cellulitbehandling 400:-


Koppning ger ökat välbefinnande och används vid muskelspänningar, ledvärk, senfästesinflammationer, behandling av triggerpunkter, ärrvävnader från operationer och acne samt celluliter. Musklerna värms upp och slappnar av och huden får mer liv och lyster. Nervsystemet påverkas också vilket gör att spänningar från gamla skador kan reduceras. 

Koppning är en variant av bindvävsmasssge där man med hjälp av sugkoppor skapar ett undertryck som påverkar bindväven (fascian), muskler och underliggande organ. Känslan av att få koppning är lite som att man svävar då kroppen slappnar av på en helt annan nivå jämfört med klassisk massage.

Det som händer vid koppning är att undertrycket hjälper till att transportera vätskan i kroppen, som bland annat blod, ledvätska och lymfvätska med mera. När cirkulationen förbättras ökar tillförseln av näring (bl.a. hormoner) och syre till kroppens alla celler, organ och muskler. Det hjälper även till att transportera bort slaggprodukter och koldioxid från vävnaderna.

Det ska inte göra ont att få koppning. Det får kännas, men det ska vara en ont/skön känsla, inte mer. Det kan ibland bli ett märke, blårött, om en koppa sitter hårt en stund. Eller så kan ett område där man drar koppan bli rödstrimmigt. Det beror på att området är högkänsligt, kanske finns en skada eller spänning i området. Det är inte farligt, men det finns inget syfte med att skapa dessa märken.

Eftersom koppningen ökar blodcirkulationen kommer man att bli av med många slaggprodukter och känna en utrensande effekt. Hudens temperatur ökar och man kommer att märka  hur den ser friskare och mer skinande ut efteråt. Även hudbristningar kan läkas av koppningsmassage, genom att man drar kopparna fram och tillbaka på huden.

Koppning kan även hjälpa till och förbättra astma, högt blodtryck, matsmältningsbesvär, aktivera immunförsvaret samt förkylning.

Cellulitbehandling
Vid enbart cellulitbehandling rekommenderas 20 minuters behandling, 2 ggr i veckan under minst 4 veckors tid. Därefter ser man ofta resultat och kan minska behandlingens intervall.

Vi kan aldrig garantera att celluliter försvinner eftersom det, som allt annat är kopplat till var och ens livsstil och kroppsarv.

Kontraindikation, vid dessa tillstånd ska du inte få koppning
Akuta infektioner
Akuta inflammationer
Akut diskbrock
Öppna sår (småsår är ok, man låter bli att koppa på just det området)
Svåra hudproblem, t.ex. psoriasis (över området)
Vid medicinering av blodförtunnande medel, t.ex. varan
Blödarsjukan
Hjärtproblem
Högt blodtryck
Cancerpatienter under behandling (5 år friskförklarad)
Gravida (6 mån efter förlossning OK)
Operation – tidigast 6 månader efter

För att få så bra effekt som möjligt av en massage är det viktigt med regelbundenhet. Tar du tre behandlingar inom loppet av 30 dagar, så får du halva priset på den tredje behandlingen (gäller den billigaste om du bokar olika).


Läs mer om våra behandlingar: