Här skriver jag om det som ligger mig varmt om hjärtat, högt och lågt.

Få ut mer att din semester - blogg

Vad behöver du göra för att få ut mer av din semester? Jobba så mycket som möjligt intill sista dagen före semestern för att ha så mycket som möjligt klart när du kommer tillbaka?

Det kanske kan kännas skönt att få undan uppgifter, men ofta gör man mer än man behöver. Många gånger är det så att jobbet ändå aldrig tar slut. 

Vad jag menar är att även om du gör massor så finns det lika mycket kvar att göra.

Känner du igen det?

Så vad det handlar om är att prioritera. Vad behöver du verkligen göra innan du går på ledighet? Vad kan vänta tills du är tillbaka?

Skulle du kunna varva ner de sista dagarna innan semester? Jobba långsammare? Göra färre uppgifter och kanske till och med blir jobbet bättre gjort?

Ge dig själv mer tid för återhämtning den sista veckan innan semestern. Så du är utvilad när semestern börjar. Så du inte känner dig helt slut när på din första semesterdag?

Det är en konst att gå från fullt ös till att inte göra något. Du behöver varva ner mentalt för att för att inte ”chocka” nervsystemet. Det kan kännas väldigt tomt inombords, nästan som ett ”magplask” att gå från fullt ös till inget alls.

Att unna sig exempelvis massage är ett utmärkt sätt att varva ner. Vare sig du har ont i kroppen eller bara känner dig allmänt spänd.

Att promenera i naturen eller göra något annat där du inte dras in i prestation är meditativt och rogivande för själen.

Svårt! Ja, kanske. Vi ska alltid vara på topp, glada och pigga.

Men du kan bara göra ditt bästa! Hitta nåt som passar dig. Som får dig att bli lugn och rofylld.

Jag kommer själv gå på semester 10 juli.

Så vill du få hjälp att varva ner med någon form av massage, exempelvis klassisk massage eller avslappningsmassage är du välkommen att boka tid. 

Du hittar mig på Parment yoga & massage, Västergatan 16, Växjö. Ljusa och luftiga lokaler.

Välkommen! 

 

Ulrika Parment,  15/6 2023
cert. massageterapeut och yogalärare

 – Parment yoga & massage i Växjö – 

Massage av axel
Rulla till toppen