Här skriver jag om det som ligger mig varmt om hjärtat, högt och lågt.

Allt i allo, eller ensamföreatagare - blogg

Som ensamföretagare är man som namnet låter ensam och företagare. Först handlar det om att möta kunderna i sin profession, i mitt fall som massageterapeut och yogalärare. Sen ska man driva allt vad gäller ekonomi och marknadsföring för sitt företag. Man ska städa lokaler och tvätta handdukar och arbetskläder. Man ska också se till att man ger sig själv tid för egen friskvård i form av träning, återhämtning och givetvis massage.

Ensam är aldrig stark. Därför behöver man träffa andra företagare både i sin egen bransch men också inom andra områden för att utbyta idéer, erfarenheter och få socialt umgänge. Lite skratt och glam helt enkelt.

I Växjö finns ett fantastiskt affärsnätverk som heter ”Växjö Connect”. Vi som är med träffas varannan vecka för att prata samarbete, ge inspiration och stöd som stärker både företagandet och vår personliga utveckling.

I ”Växjö Connect” finns en bredd av olika företag. Varje möte ger tillfälle till spännande diskussioner och nätverkande. Genom att träffa människor inom andra branscher utvecklar vi också våra kompetenser och breddar våra kontaktnätverk.

Jag har varit med i ”Växjö Connect” ett år nu och det har gett mig så mycket glädje och inspiration. Jag är visserligen ensamföretagare, men sen jag gick med i ”Växjö Connect” har jag lärt känna många andra företagare som jag kan bolla med när jag känner mig vilsen eller bara vill ha sällskap.

Jag vill gärna presentera några av dem eftersom jag vet att de är mycket duktiga med stor passion för sitt företag. De flesta finns i Växjö och några i närområdet.

 • Nicole Markusson och Olof Johanssson på ”Råstyrka Gym” som på ett ödmjukt och proffesionellt sätt stöttar och hjälper medlemmarna på gymmet att nå sina mål.
 • Jennie Ljungdahl på ”Embla Coach & Consulting AB” jobbar med att coacha andra företagare med fokus på stress och HR.
 • Helene Damsö har butiken ”Damsö Design” och säljer närproducerat och hållbart. Delikatesser och hantverk.
 • Marie Stjernström har butiken ”Bara underbara” i Skruv, där du alltid får personlig service och kan shoppa i lugn och ro.
 • Ola Brandstedt driver ”Brandstedt marketing” där du som företagare har nära till personlig hjälp med hemsidor och internetmarknadsföring.
 • Ina Annersted är företagsrådgivare som hjäper företagare få ett långsiktigt, varaktigt, blomstrande företag genom sitt företag ”Själfullt”.
 • Niclas Bjälkeborn driver företaget ”Mod att våga” och erbjuder coachning och kurser bland annat i självledarskap.
 • Jeanette Bladh är ekofrisören som jobbar med kvalité och stor kärlek till det kreativa skapandet i salongen ”Naturlig form”.
 • Christina Klosterberg driver hundbutiken ”CSiGORA” i Rottne. Där hittar du allt för din hund, från mat och leksaker till olika hundkurser.
 • Fredrik Grengby på redovisningsbyrån ”Ekonomiexperten i sverige AB” och har själv erfarenhet av livet som egenföretagare. 
 • Siri Ek från den fristående fastighetsbåryån ”Gårdshem” för både privatbostäder och jord- och skogsfastigheter.

Det var några av mina vänner från ”Växjö Connect” presenterade slumpvis. Hoppas du blir nyfiken att veta mer om dem, vare sig du är företagare eller privatperson.

Ulrika Parment, 14/6 – 2023
 – Parment  yoga & massage Växjö-

Från affärsnätverket Växjö Connect träffar
Rulla till toppen