Yogalärare

Ljusskålar

Parment yogastudio drivs av Ulrika Parment och Hans Parment. Vi är glada och stolta över att Maria Ståhl, som undervisar i yoga och meditation, har valt att hålla sina kurser hos oss.

Tillsammans är vi två yogalärare med varsitt företag som samarbetar under samma tak och kan erbjuda olika former av yoga, meditation och föreläsningar.

 


Ulrika Parment

Ulrika Parment

För cirka 7 år sedan provade jag, mycket tvekande, på att yoga för första gången. Yoga för mig var något mycket flummigt och diffust.

Det tog verkligen emot i början, både mentalt och fysiskt. Jag kunde till exempel inte sitta i skräddarsits, var allmänt stel och svag och hade svårt att fokusera. Men jag kämpade på och efter ett halvår var jag fast. Jag hade hittat min grej, jag började älska yoga.

För 5 år sedan kom jag i kontakt med viryayogan, och kände att den var helt fantastisk. Viryayogan hade också ett härligt flöde som jobbade igenom hela kroppen. Den är biomekaniskt genomtänkt, det vill säga att positionerna ska göras på ett sätt som är hälsosamt för kroppen.

För att lära mig mer bestämde jag mig för att gå lärarutbildningen i viryayoga på Nordiska yogainstitutet och är nu diplomerad viryayogalärare enligt kriterier från internationella Yoga Alliance.

Jag har även gått flera fortsättningskurser inom viryayoga men även en lärarutbildning i yinyoga och restorativ yoga för Magdalena Mecweld.

Yinyogan är ett fantastiskt komplement till fysisk yoga. Den hjälper dig verkligen att bli rörligare och ökar energiflödet i kroppen samtidigt som du blir mer avslappnad.
Kontakt yoga@parment.se, tel 070-33 23 569

 

Maria Ståhl

Yoga- och meditationslärare sedan 2006. Blandar yoga- livet-meditationen-filosoferandet med andetag, mellanrum och vila.
Vill ha jämvikt och balans mitt i rörelsen.

Mer om Maria på hennes webbplats YogaTalk.
Kontakt  info@yogatalk.se, tel. 070-95 41 430

 

 

Hans Parment

Hans ParmentHar tränat och varit tränare i karate under 30 år. En av mina största upplevelser inom karaten var när jag hade möjlighet att gradera mig till svart bälte på Okinawa i Japan, som är den plats där karaten föddes.

Som komplement till karaten började jag yinyoga för ett par år sedan. Det som tilltalar mig med yinyoga är den mentala delen i att övervinna kroppens smärta och att genom en vilande stretch komma åt kroppens förmåga att ”ge med sig”. Idag håller jag i en del yinyogapass.

Jag har även undervisat i mental träning med inriktning för musiker vid Linnéuniversitet under många år.

Några tänkvärda ord som leder mig i mitt utövande i karate och yoga ”Smärta är ofrånkomligt, lidandet är frivilligt” (Buddha).
Kontakt info@parment.se, 070-55 32 555