Yoga kurser & event

Ljuslyktor

Här hittar du våra kurser och event. En kurs är till för dig som vill och kan yoga regelbundet i samma grupp för att utveckla och avancera din yoga från gång till gång.

Du betalar en avgift för hela kursen, så om du inte kan vara med alla gånger får du tyvärr inte tillbaka några pengar. När du anmält dig får du ett mejl med betalningsuppgifter m.m.

De flesta event är på lördagsförmiddagar men det kan även förekomma på torsdagskvällar.


Kurs i yinyoga & restorativ yoga – onsdagar start 25/4Boka här

En kurs särskilt för dig som upplever stress, känner dig stel, spänd och kanske har värk i kroppen eller som ett komplement till annan fysisk träning.

I yinyoga låter du dina muskler slappna av helt och hållet och stannar i varje ställning under flera minuter samtidigt som du tränar medveten närvaro. När du gör det kommer fascian, bindväven, att mjukas upp. Stel bindväv kan orsaka smärta i kroppen och blockera energiflödet till kroppens organ.

Restorativ betyder återhämtning och är ännu mjukare och vilsammare än yinyoga vilket ger kropp och sinne ytterligare återhämtning. Här ligger du och vilar i olika ställningar i upp till 20 minuter. På så vis har hjärnan möjlighet att bilda ”lugn och ro” hormonet oxytocin.

Datum  6 ggr,  25/4, 2/5, 9/5, 16/5, 23/5 och 30/5
Tid 18.45-20.15
Pris 1150:-
Max 8 deltagare
Lärare Ulrika Parment

Inga förkunskaper krävs.

Anmälan senast 23 april.

Du betalar för hela kursen, om du är borta någon gång, får du tyvärr inte tillbaka pengar. Däremot får du gå på ett valfritt drop-in pass mellan den 25/4-30/5 istället.


Yinyoga & restorativ yoga – lördag 28/4

Två timmars yoga för alla, särskilt dig som upplever stress, känner dig stel, spänd eller har värk i kroppen.

Först timmen ägnar vi åt yinyoga, som är en väldigt stilla och lugn stretch av bindväven. Här låter du dina muskler slappna av helt och hållet och stannar i varje ställning under flera minuter samtidigt som du tränar medveten närvaro.

Andra timmen övergår vi till restorativ yoga, vilket ger kropp och sinne ytterligare återhämtning. Här ligger du och vilar i olika ställningar i upp till 20 minuter. På så vis har hjärnan möjlighet att bilda ”lugn och ro” hormonet oxytocin.

Vi använder alltid kuddar och filtar för att göra det så bekvämt som möjligt för kroppen.

Tid Lördag 28 april kl. 10.00-1200
Kostnad 300:-
 (klippkort gäller ej)
Ledare Ulrika Parment
Passar alla oavsett yogavana. Mer om yin och restorativ yoga…

 


Boka platsMassage & yoga, en fin upplevelse för dig och en vän – söndag 27/5

Ta återhämtning och avslappning till en ny nivå genom att kombinera mjuk beröringsmassage med yinyoga.

Massage och yoga

Under ca en timme kommer du få ligga i olika yinyogaställningar medan din vän får instruktioner hur hen kan massera dig under tiden.

Det blir en form av lätt och mjuk beröringsmassage, på händer och armar, rygg och nacke, utsidan av lår, vader och fötter samt på ansiktet. 
Massagen utförs på kläderna. 
Du ligger bekvämt med mycket kuddar och filtar.

Sen är det dags att bytas av. 
Den som först gav massage får nu under kommande timme ligga ner och ta emot massage av den andre.

Som avslutning får alla deltagare ligga en längre stund och vila, givetvis med kuddar och filtar för att göra det så bekvämt som möjligt, medan ljudet från klangskålarna hjälper dig att slappna av.

Tid söndag 27/5 kl. 10.00-12.15
Plats Parment yoga, Västergatan 16
Kostnad 380:- per person (klippkort gäller ej)
Ledare Mi Norin massör och Ulrika Parment yogalärare

Anmäl er senast 25/5

Om du inte har någon att gå tillsammans med kan du mejla så kan vi se om det är fler som önskar att ”paras” ihop med någon.
Mejla: yoga@parment.se

 

 

 


Yoga, växjö, viryayoga, yinyoga, provapå yoga, gratis yoga, yoga för alla, lugn yoga, medicinsk yoga