Bindvävsmassage

Bindvävsmassage

Vad är bindvävsmassage?

Bindvävsmassage kallas även ”Tysk klassisk massage”. Bindvävsmassagen är en vetenskapligt beprövad massageform som utvecklades vid Universitetssjukhuset i Freiburg på 1930-talet av läkare och sjukgymnaster.

Fysisk och psykisk stress ökar spänningsgraden i kroppen med förtätad bindväv som följd. Det kan upplevas som om ”kostymen är för trång” – det drar i vävnaderna vid rörelse.

Bindvävsmassage är en nervterapi som sänker spänningsgraden i kroppen genom att sänka flödet i nervsystemet. Den är mycket verkningsfull mot gamla skador och problem. Vid idrottsskador och efter operationer skapas ärrvävnad (bindväv), vilken ofta ger upphov till smärta, rörelse- och cirkulationsnedsättning.
Bindvävsförtätningar leder alltid till försämrad cirkulation sämre rörelseförmåga och därmed energibrist, trötthet. Behandlingen kan vara extra gynnsam vid t ex tarmproblem, restless legs, smärlindring av reumatism och fibromyalgi samt olika cirkulationsproblem. Det är en mycket djupgående och kraftfull behandling som är skön och har långvarig effekt.

Vid de första 1-2 tillfällena ges en grundbehandling som fokuserar på bäckenet och ryggslutet, tar ca 30, för att se hur man reagerar. Om reaktionen är positiv ökar man sedan upp behandlingen och masserar även andra delar av kroppen beroende på vilka problem man vill komma åt.
För att få effekt brukar man behöva minst 6 behandlingar.

Bindvävsmassage ska inte göra ont. Under själva behandlingen kan man känna en brännande känsla i huden och få röda märken som vanligtvis släpper efter en stund. Efteråt är det vanligt att man kissar mycket, en del kan må lite illa eller bli trött.

Läs studier om bindvävsmassage från Reumatikerförbundet som pdf-fil.

Pris


Eftersom jag är nyutbildat inom massage ger jag praktikbehandling för reducerat pris.

1. Bindvävsmassage grundbehandling ca 30 min (total tid) 225:- (ord. pris 375:-)
2. Bindvävsmassage grundbehandling  + klassisk svensk avslappningsmassage  ca 60 min (total tid) 350:- (ord.pris 600:-)
3. Bindvävsmassage, hel behandling ca 60 min (total tid) 350:- (ord.pris 600:-)

 

Vill du boka tid?
Mejla yoga@parment.se så kommer vi överens om tider beroende på hur många behandlingar du vill ha.Är du tjej/kvinna och har problem med menssmärtor?

Jag söker en tjej/kvinna som gratis får prova bindvävsmassage som behandling mot menssmärtor.
 Behandlingen ges de veckor du inte har mens och minst vid 9 tillfällen beroende på dina problem.

Är du intresserad att delta?
Mejla yoga@parment.se, berätta din ålder, hur du upplever dina menssmärtor samt om du har andra sjukdomar/kroppsliga problem.

Varför vill jag behandla dig?
Bindvävsmassage kan ha god effekt på menssmärtor som beror på cirkulationsproblem i kroppen och eftersom jag själv haft stora problem med mensvärk tidigare vill jag göra ett försök att behandla dig. Så – mejla om du är intresserad.