Bindvävsmassage

Bindvävsmassage

Boka bindvävsmassage i bokningskalendern (öppnas i nytt fönster).

Vad är bindvävsmassage?

Bindvävsmassage är en form av nervterapi och en vetenskapligt beprövad massagemetod som lämpar sig särskilt för dem som haft långvariga problem.

Bindvävsmassage kallas även ”Tysk klassisk massage”. Bindvävsmassagen är en vetenskapligt beprövad massageform som utvecklades vid Universitetssjukhuset i Freiburg på 1930-talet av läkare och sjukgymnaster.

Fysisk och psykisk stress ökar spänningsgraden i kroppen med förtätad bindväv som följd. Det kan upplevas som om ”kostymen är för trång” – det drar i vävnaderna vid rörelse.

Bindvävsmassage är en nervterapi som sänker spänningsgraden i kroppen genom att sänka flödet i nervsystemet. Den är mycket verkningsfull mot gamla skador och problem. Vid idrottsskador och efter operationer skapas ärrvävnad (bindväv), vilken ofta ger upphov till smärta, rörelse- och cirkulationsnedsättning.
Bindvävsförtätningar leder alltid till försämrad cirkulation sämre rörelseförmåga och därmed energibrist, trötthet. Behandlingen kan vara extra gynnsam vid t ex tarmproblem, kramp i benen som beror på kärlkrampsproblematik, smärtlindring av reumatism och fibromyalgi samt olika cirkulationsproblem. Det är en mycket djupgående och kraftfull behandling som är skön och har långvarig effekt.

Bindvävsmassage ska inte göra ont. Under själva behandlingen kan man känna en brännande känsla i huden och få röda märken som vanligtvis släpper efter en stund. Efteråt är det vanligt att man kissar mycket, en del kan må lite illa eller bli trött.

Vid de första 1-3 tillfällena ges en grundbehandling som fokuserar på bäckenet och ryggslutet, tar ca 25, för att se hur man reagerar. Om reaktionen är positiv ökar man sedan upp behandlingen och masserar även andra delar av kroppen beroende på vilka problem man vill komma åt.

För att få effekt brukar man behöva minst 3-6 behandlingar. Det ska gå minst en dag mellan behandlingarna, och högst 1 vecka emellan för att det kunna ge effekt.

Kontraindikationer, vid dessa tillstånd ska du inte behandlas med bindvävsmassage

Behandlingen ökar den arteriella cirkulationen vilket innebär att du inte får ta bindvävsmassage om du äter blodförtunnande medicin, har hjärtproblem, har drabbats av stroke, akuta inflammationer eller
infektioner, större färska sår, gipsbehandling eller är under menstruationsperiod. Inte heller om du är gravid.

Läs studier om bindvävsmassage från Reumatikerförbundet som pdf-fil.

Pris

Eftersom jag är nyutbildat ger jag praktikbehandling för reducerat pris.

  1. Bindvävsmassage grundbehandling ca 25-30 minuter 300:- (ord. pris 375:-)
    De första 2-3 gångerna ges alltid endast grundbehandling, därefter kan man vid behov behandla andra andra delar av kroppen.
  2. Bindvävsmassage hel behandling ca 45-50 minuter 450:- (ord.pris 550:-)

Boka bindvävsmassage i bokningskalendern (öppnas i nytt fönster).Är du tjej/kvinna och har problem med menssmärtor?

Jag söker en tjej/kvinna som gratis får prova bindvävsmassage som behandling mot menssmärtor.
 Behandlingen ges de veckor du inte har mens och minst vid 9 tillfällen beroende på dina problem.

Är du intresserad att delta?
Mejla yoga@parment.se, berätta din ålder, hur du upplever dina menssmärtor samt om du har andra sjukdomar/kroppsliga problem.

Varför vill jag behandla dig?
Bindvävsmassage kan ha god effekt på menssmärtor som beror på cirkulationsproblem i kroppen och eftersom jag själv haft stora problem med mensvärk tidigare vill jag göra ett försök att behandla dig.
Så – mejla om du är intresserad.